אני נטע קלינאית תקשורת, אודיולוגית (M.A) וגרופית של שמיעה 🙂
סיימת את התואר הראשון שלי ב-2011 ומאז עבדתי עם מספר רב של מכוני שמיעה, פגשתי ערב רב של מטופלים, ופיתחתי חדות ואהבה למקצוע, צברתי הצלחות עם המטופלים שפגשתי בדרך וגייסתי אותם לחשיבות שיקום השמיעה
ידעתם שמחקרים מראים שהשמיעה שלנו יכולה להשפיע על המצב הקוגניטיבי שלנו? על מצב הרוח שלנו? ואפילו על יכולת שיווי המשקל שלנו?
ולמרות זאת, חלק ניכר מאלו הסובלים מלקות שמיעה, בוחרים להזניח את השמיעה שלהם וכפועל יוצא, איכות החיים שלהם נפגעת. למה?
בגלל ששיקום שמיעה הוא עולם. עולם שלם של רגש, של טכנולוגיה, של בירוקרטיה, של התנהגות, של סטיגמות ובעולם הזה צריך לדעת לנווט את כל המרכיבים האלו בשביל להצליח ובשביל זה אני פה.
כיצד מתמודדים עם בן משפחה לקוי שמיעה שלא מרכיב מכשירי שמיעה?
אני מכירה מקרוב את המצוקה שחווים אנשים לקויי שמיעה ובני משפחתם – הבדידות, הריחוק החברתי, המתחים בבית חוסר האונים שקיים במצבים מסוימים. ויחד עם זאת, כמעט כל אחד מכיר מישהו שמתקשה לשמוע ולא משוקם.
בליווי שלי, אני נוקטת בגישת המטופל במרכז ובזכות הניסיון הקליני שלי, צברתי ידע להשכיל את האדם שמולי ולגייס אותו לעשות כל מה שאפשר כדי לשפר את איכות חייו.
אני פה לטובת רפואה מונעת. להיות מקור של ידע, תמיכה, מקצועיות והרבה רצון ומוטיבציה, על מנת שבסופו של תהליך שיקום השמיעה, האדם וסביבתו הקרובה יחושו שיפור באיכות החיים ויישארו חלק פעיל בחיי היום יום.
אני פה בשביל אלו שניסו הרבה מכשירי שמיעה אבל אף פעם זה לא הצליח.
בשביל אלו שצריכים את הידיעה שיש איתם מישהו שמכיר את מגוון הפתרונות המצויים בשוק ושיהיו איתם בקשר גם כשהם מגיעים הביתה עם מכשירי השמיעה.
ובשביל המשפחות האלו, שרוצות שמישהו ילווה את היקר להם במסע הזה והן לא זמינות לעשות זאת- אז אני שם במקומם.