שאלת מיליון הדולר – על איזה מכשירים / מכון שמיעה את ממליצה?

השאלה שאני נשאלת הכי הרבה ולצערי- אין תשובה אחת שמתאימה לכולם.
כי שיקום שמיעה הוא תהליך מורכב ויכולים להיות מכשירים שהם מצויינים עבור אדם אחד ואחד אחר, יהיה מאוד מאוכזב מהם. אבל החדשות הטובות זה- שיש תקופת ניסיון וחשוב לנצל אותה כדי להבין, האם המכשירים משפרים את איכות חייכם. למה בכל זאת חשוב לשים לב בדרך שלכם? לפי גישת המטופל במרכז אלו הנקודות שחשוב לקחת בחשבון:

  1. המטופל כפרט: לכל אחד יש מאפיינים אישיים הקשורים לאורח חייו, סוג ירידת השמיעה שלו, היכולות המוטוריות שלו, הכלכליות ועוד ועוד. חשוב לקחת בחשבון שלא לכל אחד מתאים חיבור המכשירים לאפליקציה ולא לכל אחד מתאים המכשירים הקטנים ביותר, תזכרו את זה בבואכם למכון השמיעה ותהיו ברורים לגבי המטרות שחשוב לכם להשיג עם מכשירי השמיעה שלכם.


  2. מוטיבציה פנימית: בדקו עם עצמכם (או עם בן המשפחה שלכם), את הרצון להתחיל בתהליך ולהתמסר אליו. חשוב להגיע למכון השמיעה פתוחים לקבלת הפתרונות המוצעים בשטח והמלצות הקלינאי.ית המטפל.ת. מוטיבציה פנימית הינה הכרחית לתהליך, מאחר והדרך לא תמיד פשוטה ולכן חשוב להיות מגוייסים אליה.


  3. נכונות ונוחות: נכונות להתחיל את מסע שיקום השמיעה, נוחות בהגעה למכון שמיעה קרוב לאזור מגוריכם ונוחות בתפעול המכשירים. חשוב לזכור שמכשירי שמיעה הם "עצם זר" באוזן. ועדיין, במקרה והיתרונות עולים על החסרונות, גם תחושת עצם זר באוזן, יכולה להיות נסבלת בעבור שיפור באיכות החיים ושמיעה מיטבית.


  4. התאימו ציפיות: החלק החשוב ביותר של כל תהליך שיקום שמיעה. לעיתים אנשים מגיעים לתהליך שיקום השמיעה אחרי דחייה ממושכת ומצפים שמכשירי השמיעה ישיבו להם את התפקוד השמיעתי שהיה להם בצעירותם. אז לא. חשוב שתדעו לקראת מה אתם הולכים (כלכלית, שמיעתית, תפעולית), כדי להיכנס לתהליך בעיניים פקוחות ולא לצפות לבלתי- אפשרי ואז להתאכזב.


  5. מצאו לכם שותף טוב למסע: אודיולוג.ית טוב.ה תדע כיצד להתייחס ולהיענות לצרכים שלכם, ולתת המלצות בהתאם אליהן. ואם נקלעתם לאי הסכמה ביניכם (לדוגמא, אתם רוצים את המכשירים הכי קטנים, על אף שהם לא תואמים את הירידה שלכם..), תמצאו יחד את שביל הזהב לטובת שיקום שמיעה מיטבי. נסו לבקש המלצה ממישהו בסביבתכם  שעבר בהצלחה את תהליך שיקום השמיעה וכך תצאו לדרך בתחושה שאתם בידיים טובות. 




לכתבות נוספות