מניסיוני בקליניקה, הנה כמה נקודות חשובות שגיבשתי שיכולת לשפוך אור על סיכויי ההצלחה שלכם במסע שיקום השמיעה ולמה חשוב לשים לב.
מה יכול להוריד את הסיכויים להצליח בתהליך שיקום השמיעה?
הבנת דיבור נמוכה: הבנת דיבור נבדקת כחלק מבדיקת השמיעה. לעיתים יש בעיה במרכז פענוח הדיבור במוח ומכשירי שמיעה לא יכולים לתקן את מה שכבר התקלקל. במקרים כאלה, חשוב במיוחד להשתמש באביזרי עזר ולהשלים את התמונה.
ציפיות גבוהות: אם אני מגיע לתהליך בתחושה שאני עומד לקבל אוזניים חדשות, השיקום נועד לכישלון. אין אפשרות לתקן את השמיעה באופן מושלם, אנחנו משיגים שיפור תפקודי באמצעות מכשירי השמיעה שלנו ולא שלמות תפקודית וחושב להיות מודעים לזה.
הליכה לא רציפה עם מכשירי השמיעה: בגיל מבוגר המוח פחות פלסטי ויותר אוהב את מה שהוא מכיר, לכן חשוב להשתמש במכשירי השמיעה באופן רציף ולהרגיל את המוח לשמוע דרכם.
דחייה ממושכת של תהליך שיקום השמיעה: במקרה של דחייה ממושכת, היכולת שלנו להסתגל למכשירים עלולה לרדת. לכן, חשוב לא לדחות את התהליך ולעשות את השיקום בשלב מוקדם עד כמה שניתן.
מה יכול להעלות את הסיכויים להצליח בתהליך שיקום השמיעה?
מוטיבציה פנימית גבוהה: אף אחד לא קם בבוקר בחדווה לקנות מכשירי שמיעה. ועדיין, כדי להשתתף בצורה פעילה בחיי היום יום, מכשירי השמיעה עוזרים לנו ומאפשרים לנו לתקשר עם הסביבה. ככל שתבואו לתהליך עם מוטיבציה גבוהה יותר, פחות תתקשו עם המכשולים בדרך (ויש מכשולים) והדרך לשיקום שמיעה מיטבי תהיה קצרה יותר.
מכון שמיעה זמין שירותי ומקצועי: חשוב להרגיש שיש לכם מענה, אוזן קשבת ומישהו שאתם מרגישים שאתם יכולים לסמוך עליו ורוצה בטובתכם. זכרו, ברגע שרכשתם את מכשירי השמיעה אתם והמכון מחוייבים זה לזה למשך 3.5 שנים, עד לתקופת הזכאות הבאה.
מכשירי שמיעה מתקדמים: את מכשירי השמיעה שלכם תרכיבו כל יום כל היום (למעט שינה ומקלחת), ולכן חשוב שידעו כיצד להתמודד עם סביבות שמיעה משתנות. המכשירים המתקדמים הם אלו שהיצרן משקיע בהן את מיטב המוחות, על מנת שידעו לעשות בדיוק את זה- להענות במהירות למצבים שבהם אתם זקוקים להבנת דיבור מיטבית, על רקע רעש.
משפחה תומכת/ ליווי של אדם קרוב: מחקרים מראים שסביבה תומכת מעלה את הסיכויים להצליח בתהליך שיקום השמיעה. זכרו שהסביבה שלכם גם סובלת מבעיית השמיעה שלכם- אז הזמינו אותה להיות חלק מהפתרון!