איך ניתן לדעת בסוף תקופת הניסיון אם לרכוש את המכשירים?

איך תדעו, אחרי שעברתם את התהליך של תקופת הניסיון, האם המכשירים שברשותכם מספיק טובים? ואם יש משהו בחוץ שהוא אולי יותר טוב מהמכשירים שניסיתם? אנסה לתת לכם מספר נקודות למחשבה:

  1. מכון השמיעה: חשוב לקחת בחשבון, שברגע שאתם רוכשים את מכשירי השמיעה אתם בעצם "נשואים" לו לתקופה של 3.5 שנים. לכן, ההגעה למכון, הזמינות הטלפונית, זמינות התורים, הגישה של המזכירה- הכל חשוב וצריך להילקח בחשבון לפני "החתונה".


  2. הקלינאי/ת המטפל/ת: אמנם לא בהכרח שאותו אדם שאיתו עברתם את תהליך הניסיון יישאר שם לנצח. אך עדיין, חשוב להתרשם מאיכות המענה שקיבלתם- הן בהיבט המקצועי והטכני, והן בהיבט הטיפולי והבין- אישי. חשוב לבחון אם נוצרו יחסי אמון ואם אתם חשים בנוח וסומכים על מי שיטפל בכם לאורך הדרך.


  3. נוחות שמיעה, פשטות התפעול וההרכבה: אם הצליל של מכשיר השמיעה צורם, אם המכשיר כל הזמן נסתם משעווה, אם קיים קושי בהכנסת המכשירים למטען, או בהרכבתם על האוזן- כל אלו נורות אדומות. אני ממליצה לא להתפשר ולהמשיך לבדוק אפשרויות נוספות, עד שתימצא האופציה הטובה ביותר עבורכם.


  4. שיפור באיכות החיים: תשאלו את עצמכם את שאלת מיליון הדולר: האם איכות חיי עדיפה עם או בלי המכשירים? צריך לבחון את מכשירי השמיעה לפי היתרונות שלהם ולא לפי החסרונות כי מושלם לא יהיה.


  5. "יש ספק, אין ספק": חשוב לדעת שאתם זכאים לתקופת ניסיון בכל מכון שתבחרו (אך לא בשני מכונים במקביל!). לכן, אם אתם חשים לא שלמים עם ההחלטה, החזירו את מכשירי השמיעה, קחו בחזרה את הטפסים שהפקדתם והיפרדו כידידים. תוכלו ללכת למכון אחר ולהתחיל שם תהליך ניסיון ובמידה ותחושו שבדיעבד המכשירים הראשונים שניסיתם היו טובים יותר- תמיד תוכלו לחזור.




לכתבות נוספות