הרבה פעמים שואלים אותי "אז איך בעצם מתחילים?" והתשובה היא קצת שונה בהתאם לכל קופת חולים, וגם בתוך כל קופה הנהלים יכולים להשתנות מדי תקופה, אבל העקרונות זהים פחות או יותר.
אנסה לעשות סדר:
רופא א.א.ג – לתיאום תור אצל רופא א.א.ג אין צורך בהפנייה מרופא משפחה, כל מה שצריך זה להרים טלפון למוקד זימון תורים, או לפתוח אפליקציה ולהזמין תור לרופא א.א.ג הזמין באזור מגוריך. בפגישה עם הרופא.ה חשוב לוודא ביצוע של אוטוסקופיה (בדיקת האוזניים עם פנס בכדי שיוודא שאין פקק שעווה חוסם) ויש לבקש הפנייה לבדיקת שמיעה, הפנייה להתאמת מכשירי שמיעה והפנייה לאביזר עזר לשמיעה. ככה תצאו מצויידים בכל מה שצריך כדי להמשיך לתחנה הבאה.
בדיקת שמיעה – לתאם תור לבדיקת שמיעה במכון שמיעה שעובד עם קופת החולים שלכם זה החלק הכי מאתגר ולרב, זה התור שצריך להמתין אליו הכי הרבה זמן. הטיפים שלי לקיצור התור, זה לבקש להרחיב את היריעה ואולי למצוא מכון זמין יותר, שהוא לאו דווקא באזור מגוריכם. או לנסות להיכנס לרשימת המתנה, למקרה ויהיו ביטולים. לאחר שצלחתם את החלק הזה (בתקווה שעוד לא התייאשתם), אתם יכולים לעבור לתחנה הבאה.
ייעוץ במכון השמיעה – ישנם מכוני שמיעה של היבואן הרשמי ולרב שם תמצאו מכשירי שמיעה מחברה אחת עיקרית וישנם מכוני שמיעה של סוכנים, שיכולים להחזיק מגוון גדול יותר של חברות. לאחר פגישת הייעוץ, אם התרשמתם לטובה מהמקצועיות, השירות, המחיר והחלטתם להזמין מכשירים לניסיון אתם יכולים לעבור לתחנה הבאה.
קבלת מכשירי השמיעה לניסיון – אורכה של תקופת הניסיון משתנה בין הקופות. בתוך תקופת הניסיון, לרוב תוזמנו לפגישת ביקורת אחת לפחות, על מנת לוודא שאתם בדרך הנכונה. בתום תקופת הניסיון, במידה והחלטתם לרכוש את המכשירים ויש צורך בהשתתפות עצמית תתבקשו לשלם אותה. לאחר מכן, אתם מחוייבים למכשירים ולמכון השמיעה בו רכשתם אותם לתקופה של 3.5 שנים, עד לחידוש הזכאות שלכם. לכן, כדאי לכם לקבל החלטה מושכלת שאתם שלמים איתה.
לאחר סיום תקופת הניסיון, מומלץ להגיע למכון השמיעה אחת לשנה לכיוון תקופתי ולתפעל את ניקיון המכשירים באופן שגרתי, בהתאם להנחיות שקיבלתם במכון השמיעה.